Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Γιώργος Φαράκος: «Να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται τον Παλληνιακό»!

Ο νέος προπονητής του Παλληνιακού, Γιώργος Φαράκος (θα είναι δίδυμο στον πάγκο με τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα) μιλάει για τους φετινούς στόχους της ομάδας, το όραμα τουΒαγγέλη Αλμπάνη, αλλά και τις Ακαδημίες.
Στην συνέντευξή του επίσης στέλνει μήνυμα στον κόσμο ενόψει της νέας σεζόν και μας αποκαλύπτει ποια είναι η «εντολή» της διοίκησης για τις μεταγραφές.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Φαράκου:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του Παλληνιακού, αλλά και προσωπικά τον Παναγιώτη Χριστοφιλέα, για την εμπιστοσύνη που δείξανε στο πρόσωπό μου και με φέρανε στην ομάδα. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο και ταυτίστηκαν οι απόψεις μας. Είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός, ένας άνθρωπος με όραμα για την ομάδα».
Οπότε το πλάνο, σε συνεννόηση με την διοίκηση, είναι έτοιμο. Ποιοι είναι λοιπόν οι στόχοι του Παλληνιακού;
Δεν είμαστε ονειροπόλοι, θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα, τον κόσμο και την διοίκηση. Στόχος μας είναι να είμαστε μία ομάδα ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα, να δουλέψουμε με νέα και έμπειρα παιδιά και κυρίως με νέα παιδιά που πιστεύω θα είναι η ραχοκοκαλιά του Παλληνιακού τα επόμενα χρόνια.
Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, έχουμε νοοτροπία νικητή και θέλουμε να φτάσουμε όσο τον δυνατόν ψηλότερα.

Σε συνέντευξή του  ο Γιώργος Τσούκας, μας είχε πει ότι θέλει σίγουρα τετράδα…
Ισχύει, σίγουρα στόχος είναι η τετράδα και όσο μπορούμε πιο ψηλά. Θέλουμε να δουλέψουμε για να ανέβει η ομάδα. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε με τον Παναγιώτη, είναι πως θα δουλέψουμε σκληρά για να κυνηγήσουμε τον στόχο μας.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα επίσης να προσθέσω, πως θέλουμε να πάμε όσο πιο καλά γίνεται και για τονΣωκράτη Κιούρκο. Τον γνώριζα από παλιά, ήμασταν και φίλοι. Έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ομάδα της Παλλήνης…

Δίδυμο προπονητών στον Παλληνιακό φέτος. Πώς προέκυψε, γνωριζόσασταν από παλιά με τον Χριστοφιλέα; Έχετε μοιράσει αρμοδιότητες;

Τον Παναγιώτη τον ξέρω χρόνια, έχουμε συνεργαστεί στις Ακαδημίες, σε διαφορετικές ομάδες. Είναι ένα παιδί με όραμα και φιλοδοξίες, αγαπάει το ποδόσφαιρο. Σημαντικό που είναι στην οικογένεια του Παλληνιακού και εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ να τον βοηθήσω και να δικαιώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.
Όσο για τον τρόπο δουλειάς μας, θα είμαστε παντού μαζί. Υπάρχει χημεία, ταύτιση απόψεων με τον Παναγιώτη και στο ποδόσφαιρο είναι καλύτερο να υπάρχουν τέσσερα ματιά από δύο.

Έχετε ήδη συζητήσει αρκετές φορές με τον κύριο Αλμπάνη, θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για τον νέο πρόεδρο του Παλληνιακού;

Ο πρόεδρος είναι φιλόδοξος έχει σχέδιο για τον Παλληνιακό, θέλει να τον πάει ψηλά και είναι κοντά στην ομάδα και μας παρέχει ό,τι χρειζόμαστε.

Θα δούμε ακόμα πολλές μεταγραφές;
Το ρόστερ είναι ήδη καλό και απαρτίζεται από καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν θέλουμε να πάρουμε παίκτες απλά να υπάρχουν, θέλουμε χρήσιμους, παιδιά που θα έρθουν και θα βοηθήσουν. Ο πρόεδρος πάντως είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί.
Αλλά να θυμάστε ότι σε μία ομάδα και ειδικά στις μεταγραφές, δεν είναι τα λεφτά και οι μεγάλοι παίκτες, αλλά η χημεία. Στόχος είναι να φτιάξουμε μία ομάδα που θα ευχαριστιέται κάθε Κυριακή ο κόσμος και η διοίκηση.

Γνωρίζουμε πως έχετε ήδη και κάποια σχέδια για τις Ακαδημίες. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια…
Για μένα είναι το βασικότερο κομμάτι σε μία ομάδα. Πρέπει να είναι καλές οι Ακαδημίες σε έναν σύλλογο και να δουλεύει ακριβώς όπως η μεγάλη ομάδα. Κέρδος είναι να ανεβάζεις 1-2 παιδία για την επόμενη σεζόν ή ακόμα και για αυτή που τρέχει!


Η ομάδα ξεκινάει προετοιμασία στις 27 Ιουλίου, θα είναι έτοιμο το ρόστερ;
Πιστεύω πως σε μεγάλο βαθμό θα έχει ολοκληρωθεί. Θα περάσουν από εργομετρικά οι παίκτες και θα αρχίσουμε την δουλειά. Αν υπάρχει κάποια ανάγκη, πρόθεση της διοίκησης είναι να βοηθήσει.


Κλείνοντας, του ζητήσαμε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του Παλληνιακό:

Στο ποδόσφαιρο κανείς δεν μπορεί να είναι μόνος του, για αυτό χρειαζόμαστε τον κόσμο του Παλληνιακού. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά! Καλό καλοκαίρι σε όλους, και στον κόσμο που υποφέρει και περνάει δύσκολα αυτές τις ημέρες. Ελπίζω να βρουν μία λύση και να ηρεμήσει ο κόσμος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου