Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ξανά φόβος και τρόμος ο Βασιλός… άλλα 3 γκολ!

Φωτιά στην επίθεση ο Παλληνιακός, όλα δείχνουν πως φέτος θα απολαμβάνουμε γκολ και θέαμα στα παιχνίδια της ομάδας. Είναι νωρίς βέβαια για να βγαίνουν τέτοια συμπεράσματα, αλλά κάποια πράγματα είναι… φως φανάρι. Πέντε γκολ έβαλε πριν λίγη ώρα στον Νικολακάκη η ομάδα της Παλλήνης και έφτασε στη δεύτερη της νίκη στα τρία φιλικά που έχει δώσει ως τώρα (5-4).
Τέσσερα τέρματα στο Κορωπί, άλλα τέσσερα στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου και σήμερα πέντε στον Νικολακάκη. Συνολικά 13 γκολ σε 3 αγώνες αν μη τι άλλο αποτελεί μια συγκομιδή που μονάχα στο συμπέρασμα του προλόγου μας, μπορεί να οδηγήσει…
Επίσης στα βασικότατα συμπεράσματα, ότι ο Βασιλός είναι δεινός εκτελεστής. Τρία γκολ σήμερα και συνολικά οχτώ (!!!) στα τρία πρώτα φιλικά. Σα να έχει βαλθεί από τα φιλικά κιόλας, να δικαιώσει το palliniakosclub, που προέβλεψε με την μεταγραφή του πως θα αποδειχθεί στον… Σαβιόλα της κατηγορίας (όλα τα γράμματα στο «Βασιλός» υπάρχουν και στον όνομα «Σαβιόλα», θυμάστε…). Ασταμάτητος ο πιτσιρικάς της Παλλήνης δείχνει πανέτοιμος να πάρει στις πλάτες του την ομάδα.
Από εκεί και πέρα, για ένα ακόμη παιχνίδι οι Κοβάνης και Μπερέτης στα άκρα της επίθεσης ήταν άξιοι συμπαραστάτες του Βασιλού. Δύο ασίστ ο πρώτος, μία ο δεύτερος, που από τα πόδια του όμως ξεκίνησε και το αυτογκόλ του Νικολακάκη.
Έμβολα στις πτέρυγες της ομάδας οι δυο τους, η ταχύτητά τους δημιουργεί πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες! Καλοί οργανωτές στο κέντρο οι Σιάσιος και Πανακούλιας ίσως αν δεν βιάζονταν κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις και διάβαζαν καλύτερα το παιχνίδι να κέρδιζε ο Παλληνιακός και κάποια επιπλέον συν επιθετικά.
Τα τέσσερα τέρματα που δέχθηκε η ομάδα στην άμυνα, είναι σίγουρα ένα στοιχείο που πρέπει να απασχολήσει. Βέβαια για τα γκολ που «τρώει» ένα κλαμπ δεν ευθύνονται απαραιτήτως μονάχα οι αμυντικοί και αυτό οι προπονητές το ξέρουν καλά. Και η άμυνα είναι μια ομαδική υπόθεση. Υπάρχει χρόνος να δουλευτούν κάποια προβληματάκια και όλοι στην Παλλήνη πιστεύουν πως με το ξεκίνημα της σεζόν θα βελτιωθεί και ο αμυντικός τομέας.
Πως έπαιξε
Τερματοφύλακας ήταν ο Χριστοφιλέας (στο δεύτερο μέρος πέρασε ο υπό δοκιμήν Βασιλόπουλος) και στην άμυνα οι Μπούρας δεξιά (46’ Αλβανός), Κούσης αριστερά (65’ Τσαναχτσής), Μπλιάμπλιας (62’ Κοκκινάκης) και Καλούδης. Αμυντικοί χαφ οι Δαραμούσκας (62’ Δημητρακάκης), Κούνας (70’ Μαργέλης) και δεκάρι ο Σιάσιος (46’ Πανακούλιας). Στην επίθεση ο Μπερέτης (δεξιά), ο Κοβάνης (αριστερά 66’ Λάσσα) και ο Βασιλός κορυφή. Για μια ακόμη φορά 4-3-3 από τον Σωκράτη Κιούρκο.
Τα γκολ
Το σκορ άνοιξε και σήμερα ο συνήθης ύποπτος, Ηλίας Βασιλός. Συγκεκριμένα, στο 3’ με ωραία προβολή έκανε το 1-0 μετά από παράλληλη σέντρα του Κοβάνη. Στο 10’ με μακρινό σουτ ο Νικολακάκης ισοφάρισε, αλλά στο 22’ ο Μπερέτης έκλεψε ωραία την μπάλα και την πέρασε με εξαιρετική κάθετη στον Βασιλό για να διπλασιάσει εκείνος και τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και του Παλληνιακού (2-1 με πολύ ωραίο πλασέ).
Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και είχε ως αποτέλεσμα στο 29’ να φτάσουν και σε τρίτο τέρμα όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Μπερέτη αμυντικός του Νικολακάκη μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (3-1). Το ημίχρονο πάντως έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 3-2 (με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 33’).
Στην επανάληψη ο Παλληνιακός ξεκίνησε ξανά πιο δυνατά.  Στο 50’ μετά από μπαλιά του Κοβάνη από τα αριστερά, ο Βασιλός με ωραίο πλασέ έκανε το 4-2 ενώ στο 54’ η Παλλήνη είχε και δοκάρι μετά από μια πολύ ωραία προσπάθεια. Όλα ξεκίνησαν με την εκπληκτική ατομική ενέργεια του Βασιλού, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή πέρασε την μπάλα στον Κοβάνη, εκείνος πλάσαρε αλλά την είδε να σταματάει στο αριστερό δοκάρι.
Και αντί για το 5-2 έγινε το 4-3 στο 56’ (με καλό σουτ) και το 4-4 στο 60’ (με ωραία κεφαλιά). Από εκεί και πέρα οι αλλαγές των δύο ομάδων σε συνδυασμό με την κούραση είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός ως το φινάλε.
Παρ’ όλα αυτά, υπήρχε ένα ακόμα τέρμα στο ματς και αυτό το κρατούσε ο Πανακούλιας στο τέλος. Στο 90’ λοιπόν, ο μέσος του Παλληνιακού εκτέλεσε άψογα φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του αντίπαλου πορτιέρο για το 5-4 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα σε αυτή την χορταστική φιλική αναμέτρηση.
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Χριστοφιλέας (46’ Βασιλόπουλος), Μπούρας (46’ Αλβανός), Κούσης (65’ Τσαναχτσής), Μπλιάμπλιας (62’ Κοκκινάκης), Καλούδης, Δαραμούσκας (62’ Δημητρακάκης), Κούνας (70’ Μαργέλης), Μπερέτης, Κοβάνης (66’ Λάσσα), Σιάσιος (46’ Πανακούλιας), Βασιλός.

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ = ΕΠΙΘΕΣΗ πετάει και σκοράρι
    κατά βούληση.
    ΚΕΝΤΡΟ χρειάζεται λίγη βελτίωση
    στη γρήγορη πάσα προς τις πτέρυγες
    ΑΜΥΝΑ πελαγωμένη, θέλει βελτίωση
    και πολύ δουλειά, 8 γκολ σε δύο
    αγώνες είναι πάρα πολλά.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ πιστεύω μέχρι την έναρξη του
    πρωταθλήματος να έχουν διορθωθεί
    ορισμένα πράγματα και να είμαστε
    πανέτοιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή