Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πέντε γκολ φέτος δεν έχει βάλει ούτε ο Σαβιόλα!

Ήταν να μην πάρει μπρος ο… Σαβιόλα του Παλληνιακού! Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία! Πέντε γκολ παρακαλώ από τον διαστημικό το απόγευμα του Σαββάτου Ηλία Βασιλό και σπουδαία νίκη με 5-1 για τους Παλληνιώτες απέναντι στην Δόξα Κορωπίου, τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά.



Ο Παλληνιακός έκανε το back to back στις νίκες (είχε προηγηθεί η εκτός έδρας επικράτηση (2-3) επί της Δόξας Αγίας Άννας) και πλέον είναι φανερό πως κάτι έχει αλλάξει στον σύλλογο το τελευταίο διάστημα.
Και με έναν Βασιλό πεντά-σφαιρο, πραγματικά δεν έχει να ανησυχεί για τίποτε ο Παλληνιακός. Πέντε γκολ φέτος δεν έχει βάλει ούτε ο πολύς… Σαβιόλα, αλλά το έκανε ο Σαβιόλα της Παλλήνης. Θυμάστε, τα έχουμε γράψει… είναι τυχαίο που όλα τα γράμματα στο όνομα του Ηλία, υπάρχουν και στο όνομα «Σαβιόλα»;
Η επιβλητική νίκη του Παλληνιακού βέβαια δεν πιστώνεται μονάχα στον Βασιλό. Σπουδαία δουλειά έγινε απ’ όλα τα παιδιά που έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Η άμυνα τα πήγε εξαιρετικά, η μεσαία γραμμή το ίδιο καλά, ενώ και τα άκρα της επίθεσης δεν υστέρησαν σε καμία περίπτωση.
Φυσικά, μερίδιο της επιτυχίας δεν γίνεται να μην αναλογεί και στον προπονητή. Αξίζει να σημειώσουμε, πως όλη την εβδομάδα ο Σωκράτης Κιούρκος ήταν αισιόδοξος για αυτό το παιχνίδι. Έλεγε στους συνεργάτες του πως η ομάδα είναι καλή και ότι τα αποτελέσματα την αδικούν. Πως περιμένει ένα καλό παιχνίδι που θα συνοδευτεί και με πολλά τέρματα και ότι αυτό δεν θα αργούσε να έρθει.
Και το εξηγούσε ο προπονητής, δεν το έλεγε για να το πει. Η άποψή του ήταν πως το υλικό είναι πολύ καλό στον σύλλογο, πως το κλίμα στα αποδυτήρια εξίσου καλό παρά τα στραβοπατήματα και ακόμα πως η διάθεση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του στις προπονήσεις μεγάλη. Για όλους αυτούς τους λόγους ήταν σίγουρος ο Σωκράτης Κιούρκος πως δεν θα αργούσε η ώρα που θα ερχόταν και η νίκη με τα πολλά γκολ, όπως και έγινε!
Το ματς
Ο Παλληνιακός μπήκε από το ξεκίνημα δυνατά και έδειξε τις προθέσεις του. Στο 7’ ήρθε η πρώτη καλή φάση, όταν με κεφαλιά ο Κούνας τροφοδότησε τον Πανακούλια εκείνος έπιασε ένα καλό σουτ το οποίο όμως απέκρουσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας σε κόρνερ.
Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο χορός των γκολ. Στο 16’ ο Κοβάνης πέρασε από τα αριστερά τον προσωπικό του αντίπαλο έκανε σέντρα για τον Βασιλό… μισο γκολ και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ δεν αστόχησε 1-0.
Παρά το γρήγορο γκολ, ο Παλληνιακός συνέχισε στα επόμενα λεπτά να πιέζει  και στο 25’,μετά από σουτ του Κοβάνη που απέκρουσε ο τερματοφύλακας, η μπάλα πήρε ύψος, αλλά εκεί ήταν ξανά ο Βασιλός που με κεφαλιά έκανε το 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως στο 28’ η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Παλληνιακός ωστόσο ήταν εμφανώς καλύτερος και στο 40’… άγγιξε το 3-0, όταν ακυρώθηκε γκολ του Βασιλού ως οφσάιντ, με τον νεαρό επιθετικό πάντως να φεύγει από οριακή θέση.
Δύο λεπτά όμως αργότερα ήταν πιο τυχερός και πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ για το 3-0! Ο Βασιλός πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πέρασε τον αντίπαλό του και με ένα ασύλληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Παρά την έκταση του σκορ, ο Παλληνιακός μπήκε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, ζητώντας και άλλα γκολ.  Η Δόξα στο 57’ με κεφαλιά είχε και δεύτερο δοκάρι, ωστόσο στο63’ ο Βασιλός σημάδευσε και πάλι τα δίχτυα για το 4-0 με ωραίο πλασέ, ύστερα από κερδισμένη κόντρα.
Παρά τα τέσσερα γκολ ο νεαρός μπόμπερ της Παλλήνης ήταν ασταμάτητος χθες και στο 75’έκανε το 5-0, με ένα ξερό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.
Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 90’ σε 5-1, τη στιγμή που ο Παλληνιακός είχε χαλαρώσει.
ΑποθέωσηΣτις ωραίες στιγμές της χθεσινής αναμέτρησης, αξίζει να συμπεριλάβουμε την αποθέωση τουΒασιλού από τον κόσμο στο 75’, όταν βγήκε εκτός ματς ως αλλαγή, αλλά και το παρατεταμένο χειροκρότημα από την κερκίδα στους Αλβανό και  Κοκκινάκη, όταν στην αλλαγή αυτή και μετά από οδηγία του Σωκράτη Κιούρκου, ο νεαρός αμυντικός παρέλαβε το περιβραχιόνιο του αρχηγού!
Αποθέωση φυσικά για τους παίκτες και το τεχνικό τιμ υπήρχε και μετά την λήξη της αναμέτρησης, καθώς οι φίλαθλοι ευχαριστημένοι από την εικόνα του Παλληνιακού που… χόρευε στο χορτάρι, χειροκρότησαν θερμά.
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Λεφτάκης, Κούσης, Μπούρας, Αλβανός (75’ Κοκκινάκης), Μπλιάμπλιας, Δαραμούσκας, Πανακούλιας, Σιάσιος, Κούνας (55’ Μπερέτης), Βασιλός (75’ Γεωργιάδης), Κοβάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου