Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πήρε το ντέρμπι με ανατροπή ο Παλληνιακός!

Πιστοποίησε το γεγονός ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία Παλληνιακός. Πριν λίγες ώρες επικράτησε 2-1 εκτός έδρας των Γλυκών Νερών στο ντέρμπι της αγωνιστικής και με το τρίποντο που πήρε, απομακρύνθηκε αισθητά από τις τελευταίες θέσεις τις βαθμολογίας, φτάνοντας τους 11 βαθμούς και ατενίζοντας πλέον πολύ πιο αισιόδοξα τη συνέχεια.

Η ομάδα του Σωκράτη Κιούρκου έπαιξε κατά διαστήματα πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχε πολλές τελικές προσπάθειες και αν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να μας προβληματίσει από αυτό το ματς, είναι οι χαμένες ευκαιρίες. Διότι πραγματικά ο Παλληνιακός θα μπορούσε να πετύχαινε πολύ υψηλότερο σκορ. Αλλά ας δημιουργούνται φάσεις και στην πορεία θα λυθεί και ο γρίφος του σκοραρίσματος…
Το ματς
Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο 8′ είχαμε την πρώτη καλή φάση από πλευράς Παλληνιακού, όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πανακούλια, ο Δημητρακάκης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Στο 18′ είχαμε το 1-0 για τα Γλυκά Νερά όταν ο Τσαπαρής από αριστερά με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Παπάζογλου μόνο του ξεμαρκάριστο στην περιοχή κι εκείνος κοντρόλαρε ωραία και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0.
Η αντίδραση του Παλληνιακού ήταν άμεση όμως και στο 20′ κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν από δεξιά ο προωθημένος Δημητρακάκης έβγαλε ωραία σέντρα στο πρώτο δοκάρι, εκεί πετάχτηκε ο Βασιλός και με κεφαλιά έκανε το 1-1.
Στο 39′ ο Κοβάνης πήγε να πετύχει ένα πολύ ωραίο γκολ μέσα από την περιοχή, όταν με λόμπα προσπάθησε να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 45′ άλλη μια καλή ευκαιρία για τον Παλληναικό με τον Κοβάνη, όπου από τα αριστερά πέρασε τον αντίπαλό του, έβγαλε παράλληλη σέντρα, με τον Βασιλό όμως να μην μπορεί από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο δεύτερο μέρος ο Παλληνιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και στο 53′ έγινε το2-1 όταν ο Πανακούλιας δέχτηκε ωραία πάσα από τον Κοβάνη κινήθηκε παράλληλα στην γραμμή της μεγάλης περιοχής και την κατάλληλη στιγμή γυρίζοντας ωραία το σώμα του πλάσαρε στην απέναντι γωνία και έκανε το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών και κόσμου. Έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο σε εκείνο το διάστημα ο Παλληνιακός και δικαιολογημένα πανηγυρίστηκε έντονα το τέρμα του Πανακούλια.
Από το 70′ ως το 74′ είχαμε ένα επιθετικό κρεσέντο χαμένων ευκαιριών για την ομάδα ου Παλληνιακού. Στο 70′ κάθετη του Σιάσιου, αλλά ο Μπερέτης από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 72′ οι Σιάσιος πάλι έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Βασιλό, ο οποίος από το ίδιο σημείο όπως ο Μπερέτης, αστόχησε. Έπιασε το σοτυτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 74′ ο Πανακούλιας από το ημικύκλιο εκτέλεσε ωραίο φάουλ και ανάγκασε τον τερματοφύλακα να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.
Η μόνη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 80′, όταν κέρδισαν φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής του Παλληνιακού,το εκτέλεσε ο Κουτρουμάνος και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η αλήθεια είναι πως θορυβήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με αυτή τη φάση και δυνάμωσαν την άμυνά τους ως το φινάλε και τελικά δεν άλλαξε το σκορ.
Η διαιτησία του Σπίθα κρίνεται μέτρια, χωρίς όμως το μεγάλο λάθος.
Ο Παλληνιακός χειροκροτήθηκε στο τέλος του ματς και από τους φίλους των Γλυκών Νερών.
Πως έπαιξε
Ο Κιούρκος κατέβασε την ομάδα με τους Χριστοφιλέα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Δημητρακάκη (αριστερά), Μπούρα (δεξιά), Καλούδης, Αλβανός στα στόπερ. Τριάδα του κέντρου ήταν οι Κούνας, Πανακούλιας, Σιάσιος (δεκάρι) και μπροστά οι Μπερέτης, Βασιλός (κορυφή), Κοβάνης.
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Χριστοφιλέας, Δημητρακάκης (46′ Κούσης), Μπούρας, Καλούδης, Αλβανός, Κούνας (86′ Καββαδίας) Πανακούλιας, Σιάσιος, Μπερέτης, Βασιλός, Κοβάνης.
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ: Τσούκας, Αντανώπουλος Φ., Τσαπαρής, Καγιόρκης (82′ Θανατής), Γιαννούλης (80′ Αντανώπουλος Χ.), Λάβδας, Νάνος (53′ Καλούδης), Λουκής, Παναγόπουλος, Κουτρουμάνος, Παπάζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου