Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Την «κάρφωσε» ο… πρώην! (Γλυκά Νερά-Παλληνιακός 0-1)!

Ο Μάρκος Ζώκος μαζί με τους
 συμπαίκτες του, πανηγυρίζουν το γκολ
 που χάρισε το τρίποντο σήμερα στον
Παλληνιακό στα Γλυκά Νερά!
Της… έμελλε να το βρει από έναν πρώην αγαπημένο της η ομάδα των Γλυκών Νερών σήμερα το απόγευμα και μάλιστα μέσα στο σπίτι της. Ο αεικίνητος Μάρκος Ζώκος, ήταν ο ποδοσφαιριστής που «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων στο 75’ και με το πανέμορφο τέρμα του, χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στον Παλληνιακό!
Με ατομική του προσπάθεια πέρασε την αντίπαλη άμυνα, αλλά και τον τερματοφύλακα της και προ κενής εστίας, απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Πραγματικά ένα εντυπωσιακό τέρμα, που πιστοποίησε το δεδομένο ταλέντο του άσου του Παλληνιακού!
Ο Ζώκος που έφτασε τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα (είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του), αποσπά δικαιωματικά τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης, όχι μόνο για το τέρμα του, που έκρινε το ματς, αλλά και για την συνολικότερη καλή του εμφάνιση καθώς έδωσε πολλές μάχες και ήταν υπερκινητικός.
Η εικόνα του ματς πάντως, ήταν διαφορετική από ημίχρονο σε ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στις δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή και ουσιαστικά καμία δεν απείλησε με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ.
Στην επανάληψη όμως, το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι γηπεδούχοι μέσα σε 7 λεπτά με την σέντρα, δημιούργησαν δύο ανεπανάληπτα τετ-α-τετ, αλλά και τις δύο φορές, τα ψηλοκρεμαστά τους πλασέ, κατέληξαν ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χριστοφιλέα! Προσευχές πρέπει να κάνουν οι Παλληνιώτες που δεν παραβιάστηκε η εστία τους σε αυτές τις δύο φάσεις…
Στο 55’ είχαμε όμως μια στιγμή που μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι. Ο Σκεντούλη έφυγε στην κόντρα και ο αντίπαλός του που δεν τον προλάβαινε έκανε τάκλιν από πίσω, μόνο και μόνο για να πάρει τα πόδια του!!! Μπροστά ο διαιτητής, έδειξε κίτρινη αντί για την κόκκινη… μαρς!
Δεύτερο λάθος και στο 65’ όταν ο Ζώκος ανατράπηκε ξεκάθαρα στην περιοχή των Γλυκών Νερών, αλλά ο ρέφερι έκλεισε τα μάτια στο πεντακάθαρο πέναλτι!!!
Στο 70’ ο Ρουφαγάλας χάνει εκείνος απίστευτο τετ-α-τετ. Με πεσμένο μάλιστα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πλασάρει, αλλά η μπάλα σταματάει στα πόδια του τελευταίου!!!
Και κάπου εκεί, ανέλαβε δράση ο Ζώκος. Στο 75’ με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε και διαμόρφωσε το τελικό 0-1!
Στο 84’ μάλιστα ο Ζώκος είχε και σουτ στο δοκάρι!
Οι Παλληνιώτες πάντως δεν θα πανηγύριζαν αυτές τις ώρες αν ο Χριστοφιλέας δεν είχε κάνει στο 80’ μια εντυπωσιακή απόκρουσε σε κόρνερ σε σουτ αντιπάλου έξω από την περιοχή και αν, πολύ περισσότερο, ο Κοκκινάκης δεν λειτουργούσε σαν από «μηχανής Θεός» στις καθυστερήσεις, να διώξει με σούτ την μπάλα πάνω στη γραμμή έπειτα από προσπάθεια των αντιπάλων μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων…
Πολύ καλός ο Σκεντούλη που έδωσε μάχες επί μαχών στο κέντρο, αμέτρητα χιλιόμετρα από τον Μπούρα, εξερετικός ο πιτσιρικάς Κόντος στα αριστερά πήγαινε πάνω – κάτω, μαχητής ο Αλβανός στα δεξιά έχοντας έναν πολύ καλό αντίπαλο να αντιμετωπίσει (τον Μερκάι)…, σταθερή αξία ο Καρακάσης! Πάθος και δύναμη και από τους Σταθόπουλο, Μητσιάρα, Ρουφαγάλα. Γενικότερα όλα τα παιδιά του Παλληνιακού έδειξαν χαρακτήρα και έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και κυρίως, είχαν πάθος για τη νίκη.
ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ: Μπακόλας, Λάβδας, Τσαρμουτζής, Πάσαρης, Τσαλδάρης, Ντιόπ, Μερκάϊ, Κρητικός 936’ Καραστέργιος), Προβίδης (Ναυπλιώτης), Αθανασόπουλος, Παπάζογλου.
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Χριστοφιλέας, Καρακάσης, Κόντος, Αλβανός, Κοκκινάκης, Μπούρας, Σκεντούλη, Ρουφαγάλας (90’ Ρακιτζόπουλος), Ζώκος, Μητσιάρας (62’ Καρπούσης), Σταθόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου