Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

«Δεν πειράζει παλικάρια, εσείς αξίζατε να περάσατε»

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες, ο Παλληνιακός έμεινε εκτός του τελικού του κυπέλλου στην διαδικασία των πέναλτι. Οι Παλληνιώτες ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα στην Κερατέα απέναντι στον Κεραυνό και με τέρμα Ντρένοβα στο 78’ πήραν τη νίκη και έστειλαν την αναμέτρηση στην παράταση.
Αξίζει να σημειώσουμε, πως οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 40’ καθώς αποβλήθηκε ο Χριστοφιλέας. Σε έξοδό του μακριά από την περιοχή για να αποσοβήσει τετ-α-τετ ο πορτιέρο του Παλληνιακού, έδιωξε το πλασέ του αντίπαλου επιθετικού με το στήθος σε πλάγιο, αλλά ο βοηθός είπε στον διαιτητή πως ο βρήκε την μπάλα με τα χέριακαι έτσι είδε την κόκκινη κάρτα!
Οι διαμαρτυρίες ήταν πάρα πολύ μεγάλες από πλευράς γηπεδούχων, με τον Χριστοφιλέανα ωρύεται και να φωνάζει: «Δεν την ακούμπησα την μπάλα με τα χέρια, αφού τα έχω μαζεμένα πως γίνεται να την βρήκα…»!!!
Η απόφαση βέβαια του διαιτητή δεν άλλαξε και δυστυχώς για τον Παλληνιακό οι ισορροπίες διαφοροποιήθηκαν στο ματς. Παρ’ όλα αυτά, τα παλικάρια του Κιούρκου βρήκαν τη δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα να μπούνε στην επανάληψη στο γήπεδο και να είναι τα αφεντικά της αναμέτρησης.
Δεν επέτρεψαν στον Κεραυνό να τους απειλήσει σε καμία στιγμή του 45λέπτου και τελικά ήρθε και το καθοριστικό γκολ. Ο Ζώκος στο 78’ σέντραρε στην περιοχή ο Μπερτσιάς σούταρε, ο πορτιέρο της Κερατέας απέκρουσε αλλά όχι σταθερά και ο Ντρένοβα που καραδοκούσε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 90′ ο Μπερτσιάς έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς, αλλά το πλασέ του -ουσιαστικά προ κενής εστίας αφού ο πορτιέρο ήταν εξουδετερωμένος μετά την ιδανική σέντρα του Ζώκου- έστειλε την μπάλα άουτ!..
Στην παράταση παρέμεινε το ίδιο σκορ και κάπως έτσι φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι, με τις καρδιές να χτυπάνε δυνατά στις εξέδρες και την αδρεναλίνη να έχει ξεπεράσει τα… ακίνδυνα όρια.
Η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα για τους Παλληνιώτες πρώτη φορά με τον σπεσιαλίστα της ομάδας, τον Σκεντούλη να αναλαμβάνει. Δυστυχώς όμως, είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι!
Ο Κεραυνός ευστόχησε στο πρώτο δικό του πέναλτι και στα έντεκα μέτρα στήθηκε για τον Παλληνιακό ο Ζώκος.
Τον «ψαρώνει όμως ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων και οι γηπεδούχοι παραμένουν στομηδέν.
Ο Κεραυνός ευστόχησε και έγινε το 0-2.
Φόρα πήρε έπειτα για τον Παλληνιακό ο Καρακάσης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-2).
Τρίτο πέναλτι για τους φιλοξενούμενους η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην… γραμμή! Ο βοηθός παίρνει την ευθύνη και συμβουλεύει τον διαιτητή ότι η μπάλα έσκασε εντός τέρματος και έτσι δίνεται γκολ!!! Πάρα πολλά τα παράπονα των ανθρώπων του Παλληνιακού, ακόμα φωνάζουν και ωρύονται!
Ο βοηθός ήταν εκείνος που υπέδειξε χέρι στον Χριστοφιλέα στο 40’ απ’ όπου ήρθε και η αποβολή…
Ο Μπερτσιάς μειώνει 2-3 με το επόμενο πέναλτι για τον Παλληνιακό, αλλά η Κερατέα ήταν εύστοχη και στην τέταρτη εκτέλεσή της και έτσι με το σκορ στο 2-4 πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης…
Κάπως έτσι το όνειρο έφτασε στο τέλος του, αλλά αξίζουν πολλά μπράβο στους παίκτες του Παλληνιακού για αυτή την παλικαρίσια μάχη που έδωσαν κόντρα στα δεδομένα που προέκυψαν στην αναμέτρηση.
Το χειροκρότημα ήταν πολύ θερμό από τους 500 και πλέον οπαδούς του Παλληνιακού που έδωσαν βροντερό παρών στο γήπεδο σήμερα και δικαιολογημένα ακούγονταν σχόλια του τύπου: «Δεν πειράζει παιδιά, το αξίζατε», «μπράβο ρε παλικάρια, εσείς αξίζατε να περάσατε», «ήσασταν συγκλονιστικοί παιδιά» και άλλα τέτοια…
Αξίζει να σημειώσουμε, πως στο γήπεδο της Παλλήνης το παρών έδωσαν και σχεδόν 300 φίλοι του Κεραυνού!
ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Χριστοφιλέας, Κούσης, Ρακιντζόπουλος, Καρακάσης, Κοκκινάκης (75’ Ζώκος), Πάσαρης, Ντρένοβα, Σιαδήμας, Μπερτσιάς, Σκεντούλη, Κούνας (40’ Μπακόλας).
ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Παππάς, Παπασωτηρίου, Λιούμης, Κλεισούρας, Αναγνώστου, Πρίφτης, Ρώμας Γ., Μεγαγιάννης (115′ Ρώμας Δ.), Εφραιμίδης (100′ Σταματής), Κοντογιάννης, Κρυεμάδι (78′ Κατσίκης).

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά λιοντάρια!!! Δεν πειράζει για τον αποκλησμο η προσπάθεια ήταν τεραστία και στην διαδικασία των πέναλτι χριαζετε και τύχη που δεν την ειχαμε.. Ελπιζω να υπάρξουν και ανάλογες εμφανισεις στο προταθλημα οπως και ελπιζω ο κοσμος να ειναι πάντα οπως ηταν σημερα και καμιά ομαδα δεν θα περνάει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Otan exeis rantevou me tin istoria prepei na statheis kai sto ypsos twn peristasewn..xairete!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή