Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«Όταν περνάς Βάρη και Λαύριο… ονειρεύεσαι»!

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του Παλληνιακού όταν
ο Ανδρέας Ντρένοβα (στο κέντρο χωρίς φανέλα!)  άνοιξε
το σκορ στο χθεσινό παιχνίδι με τη Βάρη. Η
φωτογραφία είναι από το neaepsana.blogspot.gr.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής νίκης του Παλληνιακού κόντρα στον Αστέρα Βάρης, ο Ανδρέας Ντρένοβα, μίλησε αποκλειστικά στο «Ζω Παλλήνη» για την σπουδαία εμφάνιση και τη μεγάλη πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗ
Ο Ανδρέας σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, αναφέρθηκε για όλους και για όλα στην ομάδα. Για την τεράστια πρόκριση και το τι σημαίνει για την οικογένεια του Παλληνιακού και τα νεαρά παιδιά, για τον προπονητή της ομάδας τον Σωκράτη Κιούρκο, για τον πρόεδρο Παναγιώτη Μερτύρη, για το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό και της κατάκτησης του τροπαίου, αλλά και για την μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα.
Μια ξεχωριστή συνέντευξη του μεγάλου άσου του Παλληνιακού, που ήταν ο κορυφαίος της χθεσινής αναμέτρησης, με γκολ, ασίστ και δύο κερδισμένες αποβολές αντιπάλων.
Απολαύστε τον:
-Ανδρέα ήταν ένα σπουδαίο ματς από πλευράς απόδοσης και τελικά ήρθε μια μεγάλη επιτυχία. Πως το έζησες όλο αυτό…
«Είχαμε απίστευτο πάθος όλα τα παιδιά! Ήμασταν ικανοί και πάνω απ” όλα δείξαμε ότι το θέλαμε πολύ. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Έτσι το είδαμε. Θέλω να σταθώ κυρίως στα μικρότερα σε ηλικία παιδιά που μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και δίνουν πραγματικά το 1000 τοις εκατό τους. Ο Κοβάνης, ο Κοκκινάκης, ο Κούνας, ο Δημητρακάκης… Θεωρώ ότι έκαναν τη διαφορά χθες. Βοήθησαν πάρα πολύ στο να βγει στο γήπεδο αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα και τελικά να έρθει η μεγάλη νίκη.
Θα σας πω κάτι που έγινε λίγα λεπτά πριν αρχίσει το ματς. Λίγο πριν πάμε στη σέντρα: Συζητούσα με τον Κοβάνη. Τον είδα ενθουσιασμένο και τον πιάνω και του λέω: «Πέραν από το ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία αυτό το ματς και προσωπικά για τον καθέναν μας, αλλά και για την ομάδα, να ξέρεις πως είτε κάνουμε ένα απίστευτο ματς σήμερα είτε είμαστε τραγικοί αν δεν υπάρχει συνέχεια και στο πρωτάθλημα κανένας δεν θα το θυμάται»…
Έτσι το έβλεπα εγώ. Την διαφορά την κάνανε τα μικρά παιδιά και ο τρόπος που αντιμετώπισαν το ματς. Και φυσικά ο κόουτς γιατί η συμβολή του σε αυτό το ματς ήταν πραγματικά μεγάλη. Προσαρμόσαμε κάποια πράγματα πάνω στον αντίπαλο. Είχαμε δουλέψει πολύ και τελικά μας βγήκε στο ματς.
Επίσης θεωρώ πως σημαντικό είναι και ο τρόπος που έρχεται η επιτυχία. Η ποιότητα δηλαδή που έβγαλε η ομάδα από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Τα δοκάρια, οι ευκαιρίες, οι κερδισμένες μονομαχίες, όλα παίζουν το ρόλο τους. Ιδιαίτερα οι κερδισμένες μονομαχίες είναι κάτι πολύ σοβαρό στο ποδόσφαιρο. Ο Κοβάνης για παράδειγμα δεν έχανε μονομαχία χθες. Όλα τα παιδιά ήταν πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και πίστεψέ με, είχαμε απέναντί μας ποδοσφαιριστές με απίστευτη ιστορία.
Ο Λαναράς, ο Στρατής, ο Μελαμπιανάκης… Παίκτες που πρωταγωνιστούν. Έχουν περάσει από σπουδαίες ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό τι μου είπε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ματς ο Μελαμπιανάκης «Τι είστε εσείς ρε;;;», μου φώναξε σε κάποια στιγμή… Πραγματικά έπεσαν από τα σύννεφα και αυτοί με την εμφάνισή μας…».
-Η θέση της ομάδας στο πρωτάθλημα την αδικεί;
«Ευχή μου είναι να αποκτήσουμε διάρκεια και να ανέβουμε στο πρωτάθλημα. Πιστεύω πως αδικήσαμε τους εαυτούς μας σε πολλά ματς. Έχουμε ευθύνες για όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα. Αν δείχναμε λίγο μεγαλύτερη προσοχή θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Πιστεύω όμως πολύ στη διάθεση των παιδιών και στον χαρακτήρα τους».
-Θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας αυτή η σπουδαία πρόκριση;
«Θεωρώ ότι ήταν ένα παιχνίδι που δείχνει στον καθέναν μας, αλλά και ατομικά σαν σύνολο το μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητες αυτής της ομάδας. Αν πάρουμε τα σωστά μηνύματα από αυτόν τον αγώνα πιστεύω πως θα βγούμε πολύ κερδισμένοι. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το ματς θα είναι η αρχή για καλύτερα πράγματα. Υπάρχει απίστευτη ποιότητα στην ομάδα μας. Όλα τα παιδιά. Οι νέοι, οι παλιότεροι, οι μεταγραφές, όλοι. Είμαι τρία χρόνια στην ομάδα και θέλω και εγώ πια το κάτι παραπάνω. Δεν μου αρκεί να τερματίζουμε στη μέση της βαθμολογίας. Μακάρι το κύπελλο να είναι μια αρχή για νέες διακρίσεις και να έρθουν και περισσότερα».
-Μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο ο Παλληνιακός;
«Εμείς κρατάμε το κεφάλι κάτω και δεν σκεφτόμαστε τόσο μακριά. Αλλά όταν περνάς την Βάρη και το Λαύριο (σ. σ.: στον προηγούμενο γύρο ο Παλληνιακός είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό Λαυρίου) δεν είναι δυνατόν να μην ονειρεύεσαι… Θεωρούμε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην ομάδα από πλευράς ποιότητας. Θα ήταν πάντως όμορφο έστω και να συμμετέχουμε στον τελικό. Είναι μια γιορτή και θα είναι εμπειρίες που θα αποκτήσουν τα παιδιά για μια ζωή.
Το 2002 είχα παίξει τελικό με τη φανέλα του Ρουφ. Ήταν μια κατηγορία τότε όλη η Αττική και εκείνη τη χρονιά πήραμε άνοδο με το Ρουφ και κατακτήσαμε και το κύπελλο Αθήνας. Παίζαμε μάλιστα με μια ομάδα Δ’ εθνικής τον Θρασύβουλο που είχε ανέβει εκείνη τη χρονιά για… πλάκα στην Γ’ Εθνική. Και κερδίσαμε το παιχνίδι με 1-0. Είχαμε σκοράρει στο 5’ και σε όλο το ματς είχε… γείρει το γήπεδο προς την εστία μας. Αλλά κρατήσαμε και πήραμε το κύπελλο. Ήταν απίστευτο το συναίσθημα αυτό. Εγώ τότε ήμουν 16,5 χρονών και μου έχει μείνει ακόμα. Γι’ αυτό σκέφτομαι πόσο σημαντικό θα είναι να συμβεί κάτι τέτοιο φέτος για τα παιδιά του Παλληνιακού. Θα μείνει στο μυαλό τους για πάντα. Μακάρι…».
-Στη φωτογραφία του γκολ, φαίνεται ότι παρακολουθείς την πορεία της μπάλας με αγωνία… Σκεφτόσουν κάτι συγκεκριμένο εκείνα τα δευτερόλεπτα;
«Όχι, δεν νομίζω… Απλά για αυτό το ματς είχα πολύ καλό προαίσθημα…».
-Που αφιερώνεις το γκολ σου Ανδρέα;
«Σε όλη την οικογένεια του Παλληνιακού. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι συγκεκριμένα που είναι στην εξέδρα συνέχεια. Οι γονείς, ο πρόεδρος ο κύριος Μερτύρης που μας στηρίζει πάντα, αλλά και κάποιοι ακόμα. Όλη αυτή η οικογένεια είναι εκεί πάντα. Κάθε φορά, στα εύκολα και στα δύσκολα. Σε όλους αυτούς λοιπόν το αφιερώνω ιδιαίτερα».

http://zwpallini.gr/otan-pernas-bari-kai-layrio-den-ginetai-na-min-oneireyesai

2 σχόλια:

  1. Πριν απο μεγαλος ποδοσφαιριστης,προπονητης η οτιδηποτε αλλο ο καθενας οφειλει να ειναι ΜΕΓΑΛΟΣ ανθρωπος. Η απαντηση στην πρωτη ερωτηση και η αναφορα στα νεα παιδια ειναι αυτο που εχει το πραγματικο νοημα... Τα σεβη μου στον κυριο Ντρενοβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή