Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Τι ισχύει στην φετινή ΕΠΣΑΝΑ!

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ στο οποίο συμμετέχει ο Παλληνιακός. Πόσες ομάδες «ανεβαίνουν» και πως, πόσοι υποβιβάζονται και οτιδήποτε άλλο σημαντικό αναφέρει η προκήρυξη της διοργανώτριας αρχής.

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε έναν όμιλο των δεκαέξι ομάδων σε διπλές συναντήσεις (δύο γύρους). Μετά την ολοκλήρωση του Α’ και Β’ γύρου, η Πρωταθλήτρια ομάδα αυτής της κατηγορίας συμμετέχει σε αγώνες κατάταξης της ΕΠΟ για την άνοδό της στην Δ’ εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων που προβιβάζονται ή υποβιβάζονται, ισχύει ότι καθορίζεται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π.

Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες στη βαθμολογική κατάταξη του ομίλου μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος της Αʼ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας υποβιβάζονται στη Βʼ Ερασιτεχνική Κατηγορία. Σε περίπτωσης μη ανόδου του πρωταθλητή της Α’κατηγορίας και υποβιβασμό ομάδων από την Δ’ Εθνική θα υπάρχει περαιτέρω πτώση ομάδας ή ομάδων, ώστε την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 ο συνολικός αριθμός ομάδων στην Ά Κατηγορία Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α να είναι δεκαέξι (16).

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα είναι οι εξής:
ΑΠΟ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΓΣ ΜΑΡΚΟ, ΑΠΟ ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΑΕ ΔΟΞΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ,  ΑΟ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, ΑΠΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ΑΟ ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ, ΓΣ ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ, ΠΑΣ ΩΡΩΠΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΕ ΓΕΡΑΚΑ, ΑΠΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ, ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΑΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ, ΑΠΕ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ -  ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα, κατά αγωνιστική ημέρα, που θα προκύψει μετά από κλήρωση. Το πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί στα σωματεία, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος  (άρθρο 22 του Κ.Α.Π.).

Όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων θα διεξάγονται Σάββατο και Κυριακή. Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνα ή αγώνων και άλλες ημέρες, για ειδικούς λόγους και ύστερα από απόφαση της διοργανώτριας. Η ώρα έναρξης των αγώνων είναι εκείνη που έχει ορίσει από πριν η διοργανώτρια, για την τήρηση της οποίας μόνος υπεύθυνος και αρμόδιος είναι ο διαιτητής.

Οι παραπάνω αγώνες μπορούν  να διεξάγονται και βραδινές ώρες, όπως ορίζουν οι Διεθνείς Κανονισμοί. Από την 1η Ιουνίου μέχρι και την λήξη της αγωνιστικής περιόδου, (άρθρο 11 Κ.Α.Π.) απαγορεύεται η έναρξη οποιουδήποτε αγώνα μεταξύ των ωρών 10:00 π.μ. και 17:00μ.μ..

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ

Οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές όλων των αγώνων πρωταθλημάτων ορίζονται και τα ονόματά τους ανακοινώνονται δημόσια από την Ε.Δ./Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 12 του Κ.Α.Π. και τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού Διαιτησίας.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

Ομάδα που μετέχει στο πρωτάθλημα και δεν κατέρχεται να αγωνισθεί σε τρεις (3) συνολικά αγώνες της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, από δική της υπαιτιότητα, θεωρείται ότι αποχώρησε με τη θέλησή της, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτό, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνει την τελευταία θέση του οικείου βαθμολογικού πίνακα. Ως μη κάθοδος σε αγώνα θεωρείται κάθε περίπτωση που ένας αγώνας δεν τελείται από υπαιτιότητα μίας ομάδας (άρθρο 36 του Κ.Α.Π.).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου